Inspireren

Thuis of in de kluis

Thuis of in de kluis. Dat heb je vast al gehoord op school. Na de vakantie wordt er ook bij de school waar ik lesgeef een telefoonverbod ingevoerd. We lossen dat op door voor elke klas een aparte kluis aan te schaffen waar de smartphones in mogen logeren. Van hoteltas naar hotelkluis grapte we al.

Ik snap absoluut de noodzaak. De telefoon is nou eenmaal een verslavend ding. Gisteren zat ik in de bioscoop, en zelfs het meisje naast me, ongeveer 18 jaar oud, kon niet eens volledig naar de film kijken zonder af en toe haar Snapchat te checken. Ze nam zelfs een foto! Ik was echt verbaasd, maar de docent in mij heeft vakantie, dus heb ik het laten gaan.

Echter, waar ik naartoe wil in deze blog is dat het digitale kunstvak wel wat lastiger wordt. Het betekent dat ik mijn aanpak voor veel opdrachten moet heroverwegen, waarbij ik normaal gesproken snel de telefoon gebruik. Met name op het gebied van foto’s en video’s maken gaan er nu veel leermomenten verloren.

Dit heb ik ook aangegeven bij mijn leidinggevende, en gelukkig is hij zeer begripvol. Ik kreeg zelfs de kans om apparatuur uit te kiezen waarmee ik nog steeds met de leerlingen foto’s en video’s kan maken. Ik geniet ervan, shoppen met het schoolbudget, haha! Misschien krijg jij nu ook die kans! Hier heb ik een lijstje met apparatuur voor je klaarstaan, mocht je gaan shoppen. Als alternatief voor de telefoons kun je deze producten prima gebruiken. 

shoplog

 1. Canon Camera
  De spiegelreflex camera is een ware onthulling voor sommige leerlingen! Je kan er echt even nextlevel mee aan de slag. Daarnaast voelt dit ook veel meer als fotograferen dan enkel met de smartphone. 
 2. Webcam
  Even een snelle foto of opname maken? Dan voldoet deze webcam met een simpel plug & play systeem naar wens. Je hebt er alleen wel weer een laptop voor nodig. 
 3. iPad
  Het fijne aan een iPad is dat het niet alleen een camera heeft maar ook een wereld van apps! Zo kan je gelijk procreate en andere handige apps installeren waarmee je leerlingen kunnen creëren. 
 4. Samsung Tablet
  Tja bovenstaande geldt natuurlijk ook voor de samsung tablet al kan je hier geen procreate op draaien. Het maakt je tablet ook gelijk een stuk goedkoper van een iPad maar geeft je nog steeds een walhalla aan extra apps. 
 5. Rode microfoon Plug&Play
  Mijn nieuwe favoriet is om dingen met geluid te doen! Maak maar eens een voice-over bij een opdracht. Spreek feedback in wat het een stuk persoonlijker maakt. Al het apparatuur van RØDE is echt perfect! 

Let op: alle verstrekte linkjes leiden naar de website van Bol.com. Als jij via deze link een product aanschaft, verdien ik een kleine commissie via het affiliatieprogramma.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *