Lesmateriaal

Lessenserie in een podcast

Kunst is als een magische reis door de tijd en de verbeelding. Het neemt je mee naar onbekende werelden, waar kleuren dansen en vormen tot leven komen. Maar kunst kan soms ook een beetje mysterieus zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Daarom help ik jou graag met mijn nieuwe podcast; ‘Er was eens kunst’ om je te begeleiden op een ontdekkingsreis door de kunstwereld!

Deze podcast is speciaal gemaakt voor kinderen op de basisschool, maar ook op de onderbouw van de middelbare school zullen leerlingen er zeker van genieten. Het doel? Een introductie bieden tot kunstenaars, kunststromingen en kunstwerken die de wereld hebben veranderd.

 

Serie met 8 korte afleveringen

Elke aflevering van ‘Er was eens kunst’ geeft je in een korte 5 minuten een inkijkje in de kunstgeschiedenis. Je zult kennismaken met beroemde kunstenaars zoals Salvador Dalí, Rembrandt van Rijn en Zaha Hadid. Maar dat is nog niet alles! Je leert ook over verschillende kunststromingen, zoals de COBRA beweging en het verbeeldingsrijke surrealisme en wat dacht je van de Pop-Art. 

De podcast onthult ook de verhalen achter beroemde kunstwerken. Wist je namelijk dat de Mona Lisa wel eens gestolen was?  En was er niet kort geleden nog een heel spektakel om een getapete banaan? Je zult je verbazen over hoe schilders, beeldhouwers en kunstenaars door de eeuwen heen de wereld hebben vastgelegd met hun penselen en creativiteit.

Bij elke aflevering een projectboek

Bij elke podcastaflevering ga ik voor jullie een projectboek maken.
Voor leerkrachten is dit een perfect hulpmiddel dat hen helpt om kunst eenvoudig en snel naar het klaslokaal te halen. Deze projectboeken zijn opgebouwd met leuke activiteiten, knutselprojecten en interessante weetjes. Ze zijn ontworpen om het leren over kunst niet alleen leuk, maar ook leerzaam te maken. Zo houdt ik rekening met de kerndoelen van het onderwijs en probeer ik overal Lees, Luister en Schrijfopdrachten te verwerken. Ook komt Ontwerpend leren overal aan bod. 

Elke 3 weken een nieuwe aflevering

De eerste aflevering komt vandaag op 4 september 2023 online. Elke 3 weken kan je de komende tijd 8 afleveringen verwachten.  

Je kan ze beluisteren op spotify maar ook op mijn youtube kanaal zullen ze voor je klaarstaan. 

Abonneren is dus slim, zo mis je nooit een aflevering! 

En wil je nou de podcast sponseren, want tja, alles is in mijn vrije tijd gemaakt. Koop dan gewoon een projectboek! Heb je voor jezelf of voor je kinderen gelijk wat activiteiten zoals een kleurplaat, woordzoeker en creatievere opdrachten. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *