Inspireren

Masterclass Canva

Het is eindelijk zo ver, ik ga een masterclass geven! Vol inspiratie over het gebruik van Canva in het onderwijs.

Canva is een krachtige, maar eenvoudige tool waarmee je in een handomdraai aantrekkelijke ontwerpen kunt maken. Of je nu lesmateriaal wilt verrijken met afbeeldingen, grafieken, infographics of video's, met Canva maak je het in een handomdraai.

In de mooiste bibliotheek van Nederland heb ik een ruimte afgehuurd om 12 docenten (mag elk vak zijn!) te helpen met het gebruiken van Canva. Na een korte rondleiding in de interface ga ik je net wat meer vertellen over hoe je Canva kan inzetten. Wat heb ik hier zin in! Ik gebruik Canva elke dag voor zowel werk als privé. Dankzij de handige app kan ik ook vanaf mijn telefoon verder werken als ik bijvoorbeeld onderweg ben. Ik ben in tijden niet zo enthousiast geweest over een software programma. Sterker nog; ik leer mijn leerlingen liever Canva dan Adobe! 

Gelukkig is het team van Canva ook altijd bezig om de app te verbeteren. Zo hebben we sinds kort een whiteboard, video en tekenfunctie. Hierdoor kunnen er opeens hele andere producten gemaakt worden dan alleen presentaties, lesbrieven en andere printbare documenten. Het geeft ons de mogelijkheid om Canva als interactief middel in te zetten. 

 

Dankzij het educatieaccount heb je de mogelijkheid tot allerlei gratis foto’s, beelden en templates. Dit account kan je gratis aanvragen. Hoe? Bekijk de video hieronder! 

 

Voor meer informatie over de masterclass klik op de knop