Inspireren

10 tips voor het inzetten van digitale media

Digitale media bieden een breed scala aan mogelijkheden om het kunstvak te verbeteren en te verrijken. Hieronder staan 10 tips voor je beschreven hoe jij als kunstdocent digitale media kan inzetten

videoplatforms

Gebruik videoplatforms zoals YouTube of Vimeo om inspirerende kunstwerken en tutorials te delen met je studenten.

online tools

Maak gebruik van online tools zoals Canva en Adobe Spark om studenten te helpen bij het maken van digitale kunstwerken en visuele presentaties.

online tentoonstelling

Organiseer online tentoonstellingen van het werk van je studenten om hun creativiteit te delen met een breder publiek.

digitaal tekenen

Laat studenten kennismaken met digitale tekenprogramma’s zoals Procreate en Sketchbook Pro, en moedig ze aan om hun digitale tekenvaardigheden te ontwikkelen.

fotografie

Laat studenten kennis maken met fotografie en gebruik dit als middel om creatief denken en beeldtaal te stimuleren

digitale wedstrijd

Organiseer digitale kunstwedstrijden om studenten te motiveren en te inspireren om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.

 

virtuele rondleiding

Gebruik virtuele rondleidingen om studenten te introduceren in kunstwerken en culturele erfgoed. Veel musea hebben virtuele tentoonstellingen.

online gastles

Nodig gastdocenten uit om online gastlessen te geven en om verschillende perspectieven en ervaringen te delen.

games en apps

 Gebruik digitale games en apps zoals Minecraft en Paint Joy om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden. 

social media

Gebruik sociale media: Maak gebruik van sociale media zoals Instagram en Pinterest om inspirerende kunstwerken te delen en studenten te inspireren.

Ik ben benieuwd welke van de 10 jij al inzet in je lessen! Een aantal zijn heel makkelijk in te zetten. Sommige vragen wat meer vertrouwen in jezelf. Daag jezelf uit en probeer de komende weken eens wat nieuws. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *